11 Aralık 2016 Pazar

İnanılmaz Hayatlar...


Kişisel gelişimle biraz ilgilenen herkes Louis Hay adını duymuştur. Peki ya inanılmaz hayat hikayesini ?

Louise Hay, annesiyle babasının boşanması üzerine 18 aylıkken evlatlık verildi. Ancak üç hafta kesintisiz ağladığından annesine iade edildi.

Üvey babasından şiddet gören küçük kız, beş yaşındayken komşularından birinin tecavüzüne uğradı.

On beş yaşında tacizlere daha fazla katlanamayarak evden kaçtı. Tüm çocukluğu fakirlik, acılar ve aşağılanmayla geçtiğinden değersiz olduğuna inancı sonsuzdu- ki hep düşündüğü gibi kendisine değer vermeyen erkekleri hayatına çekti. 16 yaşında hamile kaldı ve kızını 5 günlükken bir aileye vermek zorunda kaldı.

Garsonluk vs gibi birçok değişik işle hayatını idame ettirmeye çalıştı. Sonunda model olmayı başardı. Uzun süre mankenlik yaptı. Bu arada hayatının aşkını bularak evlendi. Birlikte dünyanın her yerini gezdiler. Tüm bu mutlu tabloya rağmen hala kendine olan güvenini kazanabilmiş değildi. Sonsuza dek sürmeyeceğini düşündüğü bu mutluluk da elbette ellerinden kayıp gitti. 14 yıl sonra eşi başka biriyle evlenmek üzere Louise’i terk etti.

Louise, mankenlik işini pek kendisine uygun görmediğinden Transdantal Meditasyon konusunda eğitim alarak bu işe başladı.

Yaşadığı olumsuzluklardan bir türlü kurtulamayan ve bunun kaderi olduğunu düşünen Louise’e bu arada rahim kanseri tanısı kondu. Ameliyat olmayı reddetti. Doktora parası olmadığını söyleyerek 3 ay izin istedi. Kanserin, küçük yaşta tecavüze uğramasının, tacizlerin ve şiddetin yarattığı travmalar sonucunda, kendisini değersiz görmesiyle ilgili olduğunu düşünüyordu.

Sayısız araştırmalar yaptı. Kanser ve alternatif tedavi yöntemleriyle ilgili bulabildiği her şeyi okudu. Düşüncelerini, kendisine bakış açısını değiştirmezse bu hastalığı yenemeyeceğini keşfetti. Refleksoloji seansları, terapiler, beslenme değişikliği, detoks gibi yöntemlerle birlikte düşünce gücüyle kendi kendisini tedavi etmeyi başardı.

Hayatı birçok insana ilham kaynağı olan Louise Hay, bugün kişisel gelişim alanında bir ikon. Günümüz kişisel gelişim kitaplarının dünyada bir milyon gibi bir satış rakamına ulaşması çok başarılı bir kriter olarak değerlendirilirken, kendisinin “You Can Heal Your Life” (Hayatınızı İyileştirebilirsiniz) kitabı elli milyon gibi bir satış adedine ulaşmış, dünyada neredeyse her dilde yayınlanmıştır. Louise L. Hay bu kitap haricinde satış rekorları kıran birçok kitap yazmış ve milyonlarca insanın hayatına değer katmıştır.








Tüm hakları Lena Kasene Akmar tarafından saklıdır. İzinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder