2 Ocak 2017 Pazartesi

Gurbette Yaşayanlar İçin...


Hayatta bir insanın kendisi için yapacağı en güzel şeylerden birinin seyahat etmek olduğunu düşünüyorum. Seyahat etmek, dar çevremizden çıkıp bambaşka hayatlara, kültürlere tanıklık etmemize olanak tanır, ufkumuzun genişlemesini sağlayarak yaşama çok daha farklı bir perspektiften bakabilmemizi sağlar. Keşke imkanlarımız el verse de, vakit ve nakit sıkıntısı yaşamadan dünyayı dolaşabilsek… Evler, mobilyalar alıp kök salmak yerine bol bol gezip farklı coğrafyaların güzelliklerini, tarihini görsek, farklı yemekler tadabilsek…

Amaç tatil ya da kısa süreli seyahatler olunca elbette bunları düşünmek bile mutlu ediyor insanı. Nasılsa sonunda sevdiklerimize, sıcak evimize, alışkanlıklarımıza ve bize çok yakın inançlara sahip insanların yanına, özet olarak horozu olduğumuz çöplüğe geri döneceğiz. Ya dönemeyenler? Biliyorum ki yurt dışından bloğumuzu takip eden okuyucularımız da var. İnsanın her türlü iletişimde ana dilini kullanamaması bile yeterince acıklı bir durum bence. Yabancı bir kültüre adapte olmak eminim sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Bu nedenle onlar ve şehir değiştiren, adaptasyon sorunu yaşayan, bulunduğu çevrede kendini yalnız ve mutsuz hissedenler için bir dua paylaşmak istedim. Umarım faydası olur. 
      
 “Allâhümme inni es-elüke min hayri hazihi ve hayri mâ cema’te fiha, ve eüzü bike min serrihâ ve şerri mâ cema’te fihâ. Allâhümme’rzuknâ hayâhâ ve eiznâ min vebâhâ. ve habbibnâ ilâ ehlihâ ve habbib sâlihi ehlihâ ileynâ.”

Anlamı: “Allah’ım, Senden bu beldenin ve orada olanların hayrını dilerim. Buranın ve orada bulunanların şerrinden de Sana sığınırım. Allah’ım oranın ucuzluğunu bize nasipet, hastalığından koru. Bizi oranın halkına sevdir ve bu belde halkının iyilerini de bize sevdir.”

Yolunuz aydın olsun ...


Size en uygun esmalar ve dualar için çalışmalarımız hakkında bilgi alın.

iletişim : lenayla@outlook.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder