26 Ocak 2017 Perşembe

28 Ocak 2017 Yeniay!


28 Ocak 2017 Cumartesi günü  03:07’de YENİAY adını verdiğimiz Güneş & AY kavuşumu tam halini alacak. 

Ay Fazları
Ortalama 28 günlük dönem boyunca birbirini takip eden Ay fazlarını mevsimler gibi algılamak gerekir; Yeniay tohumların toprağa ekildiği ilkbahardır. İlkdördünü bitkilerin büyüyüp meyve verdikleri, tohumumuzun bir ot mu, çiçek mi ya da ağaç mı olduğunu anladığımız yaza, dolunayı hasat mevsimi sonbahara ve son dördünden yeniaya kadar olan evreyi tüm bitkilerin toprak altına saklandıkları, verimin düştüğü kışa benzetebiliriz. Transit Ay en hızlı hareket eden gök cismi olduğu için, aslında her ay teorik olarak 4 mevsimi ardı ardına yaşarız.
Hayatımız da tıpkı değişen mevsimlerin döngüsüne benzeyen aşamalardan geçer; döllenmeyle başlayan evreyi, doğum, ergenlik, olgunluk ve yaşlılık takip eder. Yaşam ve ölüm ekseni içinde, zamanın engebeli patikaları boyunca her şey değişir ve dönüşür. Ay’ın dairesel evrelerini anladığınız zaman, diğer gezegenlerin de döngüsel hareketlerine aşina olursunuz. Hepsinin mantığı özünde aynıdır.
İnsanların çoğu Yeniay ve Dolunay zamanlarıyla ilgilendiği için Ay’ın diğer fazlarına gereken önemi vermezler. Her ne kadar Ay Dünya’ya sadece bir yüzünü gösterse de, bu yüzünün 8 farklı ifadesi vardır;
Yeniay: Maksadı belirlemek, niyetlenmek
Hilal: Başlamak
İlkdördün: Tezahür, beyan etmek
Kambur Ay: Mükemmelleştirme, düzeltme
Dolunay: Aydınlatmak, açıklamak, ortaya çıkma
Sönen Kambur Ay: Paylaşma, iştirak, kutlama
Sondördün: Değerlendirme, analiz etme, özetleme
Balzamik Ay: Teslimiyet

Yeniay (0 – kavuşum açısı)
Ay ve Güneş bir araya geldiklerinde, henüz gökyüzünde Ay’ın ışığını göremeyiz. Yeniay kışın sonu, baharın başlangıcı gibidir. Cemrelerin toprağa düştüğünü, yeryüzünün canlanmaya başladığını hayal edin. Yeniay, havalar hala soğuk olduğu halde, baharın kapıda olduğunu bilmeniz gibi sıcacık bir coşku ve umutla ruhunuzu sarmış. Karanlık ve soğuk günleri ardınızda bırakıp sonunda aydınlığa çıkmaktasınız. Geleceğe dair cesur planlarınız var. Toprağa yeni tohumlar serpmek istiyor ama akıbetlerinden emin olamıyorsunuz. Düşüncelere dalıyorsunuz; toprağın döllediği tohumlar ulu ağaçlara, rengarenk çiçeklere dönüşebilme ihtimalini taşıyorlar. Belki de çoğu gizemli bir hastalık nedeniyle kuruyup gidecek ve içlerinden sadece bazılarını kurtarabileceksiniz. Her durumda neticeyi bir çiftçi gibi sabırla bekleyip görmeniz gerekecek.
Yeniay, yenilenme ihtiyacınızı mantıklı ve olumlu bir bakış açısından ele alma arzusu verir. Duygusal bataryalar şarj edilir. Kendinizi baştan aşağı elden geçirmek, eksiklerinizle yüzleşip barışmak ve yeni çıkışlar yakalamak için duyacağınız istek artar.
Genelde Yeniay fazları Dolunayların aksine yüzümüzü güldürürler. Mantık ve duygu aynı ritme ayak uydurmayı başardıkları için çelişkilerimiz ve çekişmelerimiz azalır. Adeta bütün kozmik enerjiler birleşerek “hadi git ve istediğini al, bereketimiz üstünde!” diyerek sırtımızı sıvazlarlar.
Yeniay heyecanlandırdığı kadar, biraz belirsizlik de taşır. Yeni başlangıçlar için en iyi zaman Hilal – İlkdördün arasındaki dönemdir. Bu evre başlamaya niyetlenilen konuda potansiyellerin netleştiği zamandır. Dolayısıyla yeni girişimlerde bulunmak için en azından Yeniaydan sonraki birkaç günü değerlendirmek akıllıca olur.
Taptaze Yeniay yeni maksatlar, yaşamınıza giren yeni insanlar ve ilk seferlerdir. Telefonunuza gönderilen bir mesaj, posta kutunuza düşen bir ileti, ilk kez buluştuğunuz biri, kafanızda ilk defa beliren fikirdir.
Bugünlerde  evimizde bolluk ve bereket için yeni bahar kaynatmak çok faydalıdır aklınızda olsun.
2017 Takvimi
Ocak 2017: Ocak 12 Yengeçte Dolunay, 28 Ocak Kovada Yeniay

Şubat 2017: Şubat 11 Aslanda Ay Tutulması, 26 Şubat Balıkta Güneş Tutulması

Mart 2017: Mart 12 Başakta Dolunay, 28 Mart Koçta Yeniay

Nisan 2017: Nisan 11 Terazide Dolunay, 26 Nisan Boğada Yeniay

Mayıs 2017: Mayıs 11 Akrepte Dolunay, 25 Mayıs İkizlerde Yeniay

Haziran 2017: Haziran 9 yayda Dolunay, 24 Haziran Yengeçte Yeniay

Temmuz 2017: Temmuz 9 Oğlakta Dolunay, 23 Temmuz Aslanda Yeniay

Ağustos 2017: Ağustos 7 Kovada Ay Tutulması, 21 Ağustos Aslanda Güneş Tutulması

Eylül 2017: Eylül 6 Balıkta Dolunay, 20 Eylül Başakta Yeniay

Ekim 2017: Ekim 5 Koçta Dolunay, 19 Ekim Terazide Yeniay

Kasım 2017: Kasım 4 Boğada Dolunay, 18 Kasım Akrepte Yeniay

Aralık 2017: Aralık 3 İkizlerde Dolunay, 18 Aralık Yayda Yeniay


iletişim : lenayla@outlook.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder