28 Kasım 2016 Pazartesi

Kendini Sevdir - II

Karşılıklı Etkileşim
Araştırmalar gösteriyor ki bizi seven insanları sevmeye daha meyilliyiz. Yani sevildiğimizi hissettiğimizde, karşımızdakinin hakkımızda olumlu şeyler düşündüğünü öğrendiğimizde içgüdüsel olarak biz de karşılık veriyoruz. Bu gerçekten hareketle, hedef kişinin onunla ilgili hislerimizi, kendisine duyduğumuz sevgi ve saygımızı bilmesi gerekiyor. “Kalp kalbe karşıdır” yasası.
Burada çok ilginç bir araştırmaya da değinmek istiyorum. İlk görüşte sizi pek sevmeyen, zaman içinde sevmeye başlayan insanlarla ilişkimiz çok daha sağlam oluyor. Sizi, lk görüşte sevdikleri insanlardan daha çok seviyorlar. Bu yüzden, o insanla çok sevgili dolu bir ilişkiniz yoksa bir anda bir numaralı fanı olmaya kalkışmayın. Bunun bir süreç olduğunu ve aşamalı sevginin daha sağlam temellere oturduğunu aklınızın bir köşesinde bulundurun.
Özet olarak hedef kişinin ona sempati duyduğunuzu bilmesini sağlayın yeter.

Benzerlikler
Zıt kutuplar birbirini çeker sözü çoktan çöp oldu bilesiniz. Bize benzeyen, ortak ilgi alanlarımızın çok olduğu insanları daha fazla seviyoruz. Bir insanı bizden farklı olduğu için ilginç bulsak da ortak noktaların olmayışı kısa bir süre sonra o ilişkinin sona ermesine neden olur. Paylaşımlar arttıkça etkileşim ve sevgi de artıyor.
Hedef kişiyle konuşurken ortak zevklerinize, ilgi alanlarınıza dikkat çekmeye çalışın. Benzerlikler onun size ilgisini arttıracaktır.
Bu kurala benzer bir ilke de hayatın gidişatına karşı birlikte mücadele eden insanlar arasındaki etkileşimdir. Birlikte savaşan askerler, aynı meslek grubundan insanlar, benzer deneyimleri yaşamış hastalar vb arasında güçlü bir bağ oluşur. Benzer deneyimlere sahip insanlar birbirlerini daha iyi anladıklarını düşündükleri için yakınlaşırlar. Sonuçta hepimizin en büyük arzularından biri “anlaşılmak”tır. Çünkü “anlaşılmak bir lükstür”.

Ona Kendisini Nasıl Hissettirdiğiniz
Bir insanın sizin hakkınızda ne hissettiği, sizin ona kendisini nasıl hissettiğiyle doğru orantılıdır. Onun sizi sevmesi ve hakkınızda olumlu düşünmesi için bütün gününüzü harcayabilirsiniz, ancak asıl önemli olan sizin etrafınızdayken, kendini nasıl hissettirdiğidir. Samimi, sıcakkanlı ve iltifatlar eden bir insanın etrafınızda  olmasının ne kadar hoş bir duygu olduğunu fark ettiniz mi? Aynı şekilde sürekli her şeyde ve herkeste kusurlar bulan bir insanla beş dakika harcamak bile sinir bozucudur. Bu insanlar sizi tüketirler. İnsanların sizi sevmeleri için en önemli etken, onlara kendilerini iyi hissettirmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder