11 Kasım 2016 Cuma

Dolunay (Serbest Kalma, Kurtulma) Ritüeli



Bildiğiniz gibi yeni ay, yeni işlere başlamak için uygun bir zamanken, dolunay sonlandırmak ve bitirmek istediğimiz her şeyden kurtulmamızı sağlayacak enerjleri  bize verir.

14 Kasım tarihinde Dolunay, 68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı görülecek ve NASA’nın açıklamasına göre  “21. yüzyılın en yakın dolunayı olacak”.

Bu nedenle, geçmişle bağlarımızı koparmak, affetmek, istemediğimiz ilişki, kişi ve olayların üzerimizde yarattığı olumsuz etkilerden kurtulmak için bu özel dolunayı kaçırmayalım diye düşündüm.
Peki ne yapacağız ? Size oldukça basit ve rahatlatıcı bir “serbest bırakma, kurtulma” ritüeli tarifi vereceğim.

Gerekli malzemeler:

1-      Bir bardak içerisinde deniz ya da Himalaya tuzu
2-      Birkaç adet mum,
3-      Odayı negatif enerjilerden arındırmak için adaçayı
4-      Bir bardak ya da içme suyu (mümkünse ay ışığının suyun yüzeyine yansımasını sağlayın),
5-      Tercihen sevdiğiniz bir tütsü,
6-      Kağıt yakmaya uygun boş bir metal ya da porselen kap,
7-      Temiz bir parça kağıt ve kalem,
8-      Uğuruna inandığınız ya da size pozitif enerji verdiğini hissettiğiniz objeler (çiçekler, takılar, doğal taşlar vb gibi)
9-      Büyükçe bir kap içerisinde ılık su

Ritüeli yapacağınız ortamın temiz ve sessiz olması mümkünse dolunayı görebileceğiniz bir oda olması (balkonda ya da bahçede de yapabilirsiniz) iyi olur.

Adaçayı tütsüsüyle odayı negatif enerjilerden arındırarak daha sonra havalandırıyoruz.

Yere serdiğimiz temiz bir bez üzerine yukarıda bahsettiğim malzemeleri yerleştiriyoruz.

Ritüel öncesi alacağımız duşta kullanılmak üzere büyükçe bir kap içindeki ılık suya elma sirkesi ve 5-6 kaşık tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Duştan çıkmadan önce "Bu arındırıcı karışım fiziki bedenimi ve enerji bedenlerimi arındırarak, negatif enerjilerden temizliyor, beni arıtarak saflaştırıyor” şeklinde niyet edebilir, dilerseniz niyetinizi suya bakarak ve sesli olarak da 3 kez tekrarlayabilirsiniz. 1-2 dakika bekledikten sonra durulanabilirsiniz. Durulanırken gözlerinizi kapatıp birkaç dakika boyunca vücudunuzdan akan suyun, tümüyle sizi arındırdığını hissedin. Duş sonrası nasıl rahatladığınıza şaşıracaksınız.

Duş sonrası, ritüel için temiz, bol ve mümkünse pamuklu kumaştan yapılmış giysiler tercih etmelisiniz.

Yere serdiğiniz örtünün üzerine rahat hissedebileceğiniz şekilde oturup mumlarımızı yakıyoruz. Ritüel öncesinde sizi koruyacağına inandığımız olumlama cümlelerini, duaları okuyoruz.

Dolunayda her zaman "serbest bırakma” ritüelleri uygulanacağından, kurtulmak istediğimiz durumu, olayı, kişileri, hislerinizi vs.. ne varsa maddeler halinde kağıda yazıyoruz. Cümleleri kurarken "şimdiki zaman”a ait cümleler kurmamız çok önemli.  Cümleler asla "gelecek zaman”a ait olmamalıdır.

Örneğin size acı veren eski ilişkinizden kurtulmak için aşağıdaki olumlamayı deneyebilirsiniz:

"Bana acı veren eski sevgilimden ve ilişkimden kurtuluyor, onu ve kendimi serbest bırakıyorum. Onunla yaşayarak edinmem gereken tecrübeleri edindim ve dersimi aldım. Fakat bu ilişki artık benim kişisel gelişimime hizmet etmiyor. Ona karşı hissettiğim duygulardan kurtulmak benim elimde ve bu güce sahibim. Onu ve ilişkimi geçmişte bırakıyorum ve bu sayede özgürleşiyorum. Acı geçmişte kaldı, huzursuzluk geçmişte kaldı, hayal kırıklıkları geçmişte kaldı… Artık onu ve ilişkimi geçmişte bırakarak özgürleşiyorum. Artık bitti… Artık bitti… Artık bitti… Artık özgürüm… Artık özgür olduğuma göre kendimi daha yüce sevgilere ve yüksek enerjilere açıyorum. Benim ve bütünün hayrına olması dileğiyle, teşekkür ederim…”

Ya da kurtulmak istediğiniz şey borçlarınız, istemediğiniz kişisel davranışlarınız, duygularınız, etkisinden kurtulmak istediğiniz bir olay vb olabilir. Bahsedilen konular hakkında kendi belirlediğiniz sözcükleri kullanabilirsiniz. Olumlarınız kısa ya da uzun cümleler olabilir. Önemli olan şey "inanç enerjisi” haricinde "şimdiki zaman” kipini kullanmanızdır. Bir de terk etmek istediğiniz şeyin yerine gelmesini istediğiniz durumu veya olayı da yazın. Çünkü evren o kadar mükemmel bir dengeye sahiptir ki hiçbir şekilde boşluk bırakmaz! Mesela "kilolarımdan kurtuluyorum” dediğinizde, "artık daha sağlıklı ve ince bir bedene sahibim” de deyin. Ya da "değersizlik duygumdan kurtuluyorum” dediğinizde "ben de evrenin bir parçası olduğuma göre eşsiz, değerli ve özgüven sahibiyim” diye niyet edin.

Aşama aşama yapmanız gerekenler:
·         Kurtulmak istediğiniz durumları kağıda yazın.
·         Yazdıklarınızı 5 kez sesli olacak biçimde tekrarlayın.
·         Gözlerinizi kapayarak kurtulduğunuzda nasıl hissedeceğinizi gerçekten "hissedin”.
·         Elinizdeki metal ya da porselen kabın içerisinde kağıdınızı yakarken kağıdın yanışını izleyin ve ateşin kağıtta yazanları da erittiğini bilin. Küller elinize ya da vücudunuza hiçbir şekilde değmemeli…
·         Külleri denize atabilir, toprağa gömebilir ya da lavoboya dökerek musluğu açabilir ve onlardan kurtulabilirsiniz.
·         Külleri döktükten sonra geri dönün, dileklerinizin gerçekleştiği için şükredin ve teşekkür edin. Bazı dilekleriniz hemen gerçekleşmese de onlar gerçekleşmişler gibi teşekkür etmelisiniz.
·         Ay ışığının vurduğu suyu içerek bu suyun sizi arındırdığını ve enerjiyle doldurduğunu hissedin. Dilerseniz ritüelin başında yaptığınız gibi sizi korunduğunu ya da arındırdığını düşündüğünüz dua ya da olumlamaları tekrarlayabilirsiniz. Ritüelinizin bittiğini kendi kendinize söyledikten sonra ayağa kalkın ve eşyaları toplayın.
·         Son olarak yaptığınız ritüeli ve niyetlerinizi unutun. Niyetleri sürekli aklınızdan geçirmenize gerek yoktur. Verdiğiniz enerji evrene yayılmıştır ve bitmesi gerekenler bitmiştir… Artık özgürsünüz.

Ay, psişik güçler, 6. his, algılar ve dişilikle ilgili bir gök cismi olduğundan sezgilerinizin güçlendiğini görebilirsiniz. Özellikle ritüeli yaptığınız gece gördüğünüz rüyalar size yol gösterici ve mesaj verici olabilir.

Yolunuz aydın olsun…

Lena


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder